برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
یکی از مسائلی که سخن را گیرایی میبخشد و باعث استواری و فخامت آن میشود، بهرهگیری بجا و مناسب صور بلاغی است. متکلم آگاه با تسلط بر شرایط محیطی حاکم و با بهرهگیری از صورتهای مختلف و تنوع در ایراد سخن سعی مینماید کلامش را بهگونهای بیان نماید که بیشترین اثر را در مخاطب داشته باشد. از مسائلی که در صور بلاغی موردبررسی قرارمیگیرد کاربرد ساختار نحوی مناسب و بهرهگیری بجا از آرایههای بدیع و بیان، تسلط بر اصول فصاحت و بلاغت و عنایت به کاربرد صرف و ساختار آن است. در این نوشتار نویسنده سعی دارد با بررسی خطبههای حضرت زینب 3 در کوفه و شام و احتجاج آن بزرگوار با ابنزیاد صورت بلاغی آن را بیان نماید. ابتدا با بیان شرایط محیطی حاکم در زمان ایراد خطبه، ویژگی فصاحت و بلاغت آن را برجسته میکند و کاربرد نحوی و صرفی کلمه و کلام را مشخص میسازد. همچنین با بیان انواع معانی حروف ساختار و تأثیرگذاری آن بررسی میشود و به آرایههای بدیع و بیان بهکاررفته در این خطبهها ازآنجهت که باعث تأثیر فراوان بلاغت کلام آن حضرت میشود اشاره میگردد. در پایان با بررسی سیاق کلام حضرت، تأثیر گزینش واژگان ویژه چون حروف در ایراد سخنان ایشان بیان میشود.
در طول تحقیق نویسنده به این نتیجه دستیافته است که حضرت زینب3 با آگاهی تمام از شرایط محیطی حاکم در زمان خویش با بهرهگیری از انواع آرایههای بیانی- حسی سعی در جریحهدار نمودن عواطف مخاطب را دارد. همچنین با توجه به حماقت و خیانتهای مردم آن زمان سرتاسر کلام حضرت مملو از تأکیدهای مختلف در ساختارهای متنوع و گوناگون است.
واژگان کلیدی: خطبههای حضرت زینب3، صور بلاغی، معانی حروف، بیان و بدیع.