دانشگاه مازندران
دانشکده علوم انسانی و اجتماعی
پایان نامه دوره کارشناسی ارشد در رشته جامعه شناسی
موضوع:
بررسی تطبیقی ارزش های دموکراتیک بیننسلی در شهر ساری
استاد راهنما:
دکتر: محمد فاضلی
استاد مشاور:
دکتر: محمود شارع پور
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب:
مقدمه………………………………………………………………. 1
طرح مسأله………………………………………………………… 1
فصل اول. مروری بر منابع علمی…………………………………. 5
1-1- مرور تحقیقات تجربی……………………………………….. 5
1-1-1- نسل و شکاف نسلی……………………………………. 5
1-1-2- فرهنگ سیاسی و ارزشهای دموکراتیک………………. 7
1-2- مرور آثار نظری………………………………………………. 13
1-2-1- جامعهپذیری سیاسی……………………………………13
1-2-2- دموکراسی و ارزشهای دموکراتیک……………………. 15
1-2-3- فرهنگ سیاسی…………………………………………..22
1-2-4- جامعه مدنی………………………………………………29
1-2-5- نسل و شکاف نسلی…………………………………….35
1-2-6- فرهنگ سیاسی و شکاف نسلی در ایران…………….38
1-3- نتیجهگیری……………………………………………………. 43
فصل دوم. چارچوب نظری………………………………………….44
2-1- سطوح نظری…………………………………………………. 44
2-2- تئوری نسلی…………………………………………………. 44
2-3- فرهنگ سیاسی…………………………………………….. 45
2-3-1- شاخصهای ارزش دموکراتیک…………………………….. 47
فصل سوم. روش تحقیق…………………………………………. 49
3-1- مقدمه…………………………………………………………. 49
3-2- عملیاتی کردن مفاهیم………………………………………. 49
3-3- جامعه آماری و نمونه…………………………………………. 55
3-3-1- روش نمونه گیری………………………………………….. 56
فصل چهارم. تحلیل دادهها………………………………………… 57
آمار توصیفی…………………………………………………………..57
4-2 آمار استنباطی…………………………………………………. 74
فصل چهارم ـ نتیجه گیری…………………………………………… 84
چکیده:
موضوع تحقیق، «بررسی تطبیقی ارزشهای دموکراتیک بیننسلی در شهر ساری» است. امروزه روشنفکران و برخی تودههای مردم از دموکراسی حمایت میکنند. تصور میشود رواج فرهنگ سیاسی دموکراتیک در میان شهروندان لازمه ایجاد و تضمین بقای دموکراسی در جامعه است. فصل اول این پژوهش به بررسی فرهنگ سیاسی دموکراتیک اختصاص یافته است. در قسمت بررسی منابع علمی، علاوه بر موضوع اصلی، به بررسی دیدگاهها در مورد موضوعات مرتبط مانند جامعهپذیری سیاسی، فرهنگ سیاسی ایران، دموکراسی و … پرداخته شد. در فصل دوم، ذیل بحث روششناسی، روش نمونهگیری و فرضیات تشریح شده است. فرهنگ سیاسی در این تحقیق با روش پیمایشی بررسی شده است. افراد جامعه با تجربیات تاریخی جنگ و انقلاب به سه نسل تقسیم شدند. نسل اول، 48 ساله به بالا که هم تجربه انقلاب و هم جنگ را داشتهاند. نسل دوم، 34 تا 47 ساله و دارای تجربه مشارکت فعال در جنگ و نسل سوم17 تا 33ساله تجربهای از جنگ یا انقلاب نداشتهاند. در این پژوهش از دیدگاه اینگلهارت دربارهنقش تجربهنسلی در پذیرش ارزشهای مادی و فرامادی و به تبع آن ارزشهای دموکراتیک فرضیه ساخته شده است. جهت بررسی فرهنگ سیاسی از دیدگاه آلموند و وربا در سه بعد شناختی، عاطفی و ارزیابانه استفاده شد. نمونهگیری به صورت خوشهای در 16 حوزه انتخاب شد و پرسشگران افراد را در بلوکهای متفاوت، به صورت کاملا تصادفی انتخاب نمودند. در فصل سوم، یافتههای تحقیق، به صورت جداول و نمودار توصیف شده و فرضیات تحقیق با استفاده از آزمونهای مناسب، آزمون شدهاند. یافتههای تحقیق بدین قرار است: از لحاظ تمایل به ارزشهای دموکراتیک بین سه نسل تفاوت دیده میشود، اما شکاف نسلی فقط بین دو نسل اول و دوم اتفاق افتاده است. میزان تمایل به ارزشهای دموکراتیک در هر سه نسل بالا بوده است. هر سه نسل ارزیابی نسبتاً ضعیفی از وضعیت رعایت ارزشهای دموکراتیک در جامعه داشتهاند. مهمترین اولویت ارزشی افراد جامعه در همه نسلها «رشد اقتصادی» بوده است. دومین اولویت ارزشی که نسل دوم بیشترین فراوانی را در این مورد داشته است، «آزادی بیان» و سومین اولویت در همه نسلها «اشتغال» بوده است. همچنین هرچه میزان آگاهی سیاسی افراد بالاتر باشد، دموکراتتر نیز هستند.
مقدمه:
طرح مسأله
امروزه دموکراسی و ارزشهای دموکراتیک مقبولیت جهانی پیدا کرده و ضرورت توجه به این شیوۀحکومتی، از سوی بسیاری از دولتها و کشورهای جهان پذیرفته شده است. از طرفدیگر دموکراسی بهعنوان شاخصی در اندازهگیری توسعه سیاسی شناخته میشود و به همین دلیل، بیشتر کشورها میکوشند تا خود را دموکراتیک معرفی کنند.
به طور کل، ارزشهای سیاسی به عنوان بخش مهمی از فرهنگسیاسی هر ملت یکی از مهمترین عوامل مؤثر در رفتارهای سیاسی آنان است و سرنوشت حکومت و ملت نیز با همین عوامل پیوند ناگسستنی دارد. جهت رسیدن به توسعه سیاسی، توجه به فرهنگ سیاسی بسیار ضروری به نظر میرسد و اهمیت آن زمانی بیشتر میشود که بدانیم فرهنگ سیاسی سنتی در ایران به شکلی متفاوت با فرهنگ سیاسی مدرن در ذهن افراد رسوب پیدا کرده و گاهی حتی با آن در تعارض میباشد. جهت روشن کردن این موضوع و شناخت عوامل مؤثر بر آن، بهترین روش، بررسی فرهنگ سیاسی در بین نسلهای متفاوت جامعه میباشد. در ضمن بررسی بیننسلی ارزشهای فرهنگ سیاسی میتواند شاخص مهمی درخصوص تغییرات اجتماعی جامعه در اختیار علوم اجتماعی قرار دهد.
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 596
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0