ازارهای مالی و تأثیر آن بر رشد و توسعه اقتصادی
آیا توسعه بخش مالی اقتصاد منجر به رشد و توسعه اقتصادی میگردد؟
آیا بورس اوراق بهادار به عنوان نهادی از بازار سرمایه تأثیری بر رشد و توسعه اقتصادی کشورها دارد؟
توجه به کارکرد بازارهای مالی پاسخ سوال فوق روشن میشود.
کارکردهای مهم اقتصادی بازارهای مالی عبارتند از:
انتقال وجوه مازاد خانوارهای علاقمند به سرمایهگذاری به افراد یا موسسات نیازمند به وجوه.
بازار مالی ازطریق ابزارها ونهادهای مالی، قادراست تا منابع پسانداز راکد را گردآوری و از طریق یک سازوکارمالی کارآمد در دسترس متقاضیان سرمایه قراردهد. لذا بازار مالی را می توان بعنوان بازار تامین کننده یکی از مهمترین عوامل تولید(سرمایه) وآنچه بعنوان موتور رشد اقتصادی ازآن یاد می شود، تعریف کرد.
۲-۳-۱ تجهیز بیشتر پسانداز
وجود بازار مالی کارآمد با ابزارهای مالی متنوع این فرصت را برای خانوارها فراهم میکند که داراییهای مالی متنوع از بنگاههای کارآمد نگهداری نمایند. اگر در بازار مالی انواع مختلف ارواق بهادار وجود داشته باشد، قسمت اعظم مازاد وجوه افراد جامعه جذب واحدهای اقتصادی میشود؛ زیرا در این شرایط افراد بسیاری با درجههای مختلف ریسک جذب بازار می شوند و پساندازهای کوچک نیز جذب میگردند. همچنین بازارهای مالی کارآمد از طریق افزایش نقدینگی باعث جذب پساندازها میشوند؛ زیرا این امکان را برای پسانداز کنندگان فراهم میکند تا هر زمان به ثروت خود احساس نیاز کردند، داراییهای مالی خود را به آسانی به دارایی مورد نظر تبدیل کنند.
بعلاوه از آنجا که در این بازارها هزینه کسب اطلاعات و نظارت بر بنگاهها به شدت پایین است، کسب اطمینان از شرکتها و بنگاههای اقتصادی با کمترین هزینه برای خانوارها حاصل میشود؛ بنابراین وجود بازارهای مالی کارآمد باعث تجهیز بیشتر پساندازها میگردد.
۲-۳-۲ تخصیص بهینه سرمایه
از طرفی هزینه جمع آوری اطلاعات و پردازش آنها از بنگاههای اقتصادی برای افرادی که قصد سرمایهگذاری در بنگاهها دارند، سنگین است و از سوی دیگر عدم نظارت و کنترل مناسب بر فعالیت شرکتها، باعث میشود که منابع مالی به طرف سرمایهگذاریهای مفید و سود آور سوق داده نشود؛ زیرا افراد سرمایهگذار در فعالیتهایی که فاقد اطلاعات قابل اطمینان هستند، تمایل به سرمایهگذاری ندارند. از این رو ممکن است سرمایهها از مسیر اصلی خود منحرف شده و به پروژههای با کارایی کمتر تخصیص یابد. وجود بازارهای مالی کارآمد شرایط را برای شناسایی بنگاههای کارآمد با حداقل هزینه فراهم میکند و در نتیجه سرمایهها به فعالیتهایی اختصاص مییابد که کارایی بیشتری دارند.
افزایش نقدینگی[۱] و کاهش ریسک مربوط به آن
کارکرد دیگر بازارهای مالی این است که سازوکار مناسبی جهت خرید و فروش دارائیهای مالی را فراهم میکند. بهمین سبب می گویند بازارهای مالی دارای خاصیت نقدینگی هستند. نقدینگی عبارت از این است که واحدهای اقتصادی بتوانند به آسانی و به سرعت داراییها را بر اساس قیمتهای بازار به داراییهای مورد نظر تبدیل کنند. ریسک نقدینگی ناشی از عدم اطمینان مربوط به تبدیل داراییها میباشد. بازارهای مالی با فراهم نمودن اطلاعات و نیز فراهم نمودن شرایط برای تبدیل داراییها، نقدینگی را افزایش و ریسک مربوط به آن را کاهش میدهند. (Harrison, The Economic Effects of … on Derivatives…, p. 6)
[۱] – liquidity
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 480
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0