دانشگاه آزاد اسلامی
واحد شهرکرد
پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران
گرایش زلزله
عنوان :
ارزیابی لرزهای انواع قابهای فولادی با مهاربند کمانش ناپذیر در مقایسه با قابهای مهاربند معمولی با توجه به تحلیلهای دینامیکی فزاینده غیرخطی و استاتیکی فزاینده غیرخطی
استاد راهنما :
دکتر محمد علی رهگذر
چکیده
سازههای مسلح به مهاربندهای کمانش ناپذیر از جمله معدود سازههای مقاوم در برابر زلزله هستند که دو خصوصیت سختی جانبی بالا و قابلیت فوق العادهای در استهلاک انرژی زلزله را بطور همزمان دارا میباشند. این سازهها علاوه بر ساختمانهای جدید در بهسازی سازههای فولادی و بتنی موجود نیز کابرد فراوانی دارند. با توجه به لرزه خیزی کشور و کاربرد روزافزون این سازهها در جهان، استفاده و بومی سازی این نوع سیستم مهاربندی در ایران اجتناب ناپذیر بوده و ورود این سیستم باربر جانبی به آئین نامههای طراحی خصوصا آئین نامه زلزله ایران الزامی است. این نوع سیستم مهاربندی علاوه بر بهبود چشمگیر عملکرد لرزه ای، موجب کاهش ابعاد مقاطع اعضای سازه و همچنین کاهش هزینههای تعمیر سازههای مسلح به این اعضا پس از رخداد زلزله میشود. در این تحقیق نشان داده میشود که مهاربند کمانش ناپذیر (BRB) دارای عملکرد لرزهای بهتری نسبت به مهاربند ضربدری را دارا میباشد. حالت بهینه و ابتکاری این سیستم مهاربندی، استفاده تمامی قابلیت مهاربند و همچنین اطمینان بیشر و عملکرد بهتر در برابر نیروهای جانبی میباشد. مزیت این سیستم، افزایش ضریب رفتار، شکل پذیری و محدود کردن جابجایی طبقات تحت انواع زلزلههای خفیف تا شدید میباشد.. در این راستا، این پایان نامه به بررسی پارامترهای موثر در بهبود عملکرد لرزهای قابهای فولادی با مهاربند کمانش ناپذیر نسبت به مهاربند ضربدری است و پارامترهای عملکرد لرزهای از جمله ضریب مقاومت افزون، ضریب شکل پذیری، ضریب کاهش مقاومت وابسته به شکل پذیری و ضریب رفتار این سازهها را به روش تحلیل استاتیکی غیر خطی تطبیقی (پوش آور تطبیقی) برآورد مینماید. سپس عملکرد این سازهها تحت تحلیل دینامیکی فزاینده (IDA) مورد بررسی قرار میگیرد. با توجه به مطالعات انجام شده و یافتههای این پایان نامه، مشخص شد که مهاربند کمانش نا پذیر نسبت به مهاربند ضربدری دارای عملکرد بهتری میباشد. این مهاربند باعث افزایش شکل پذیری سازه وتغیر مکانهای کمتری نسبت به مهاربند ضربدری خواهد بود
1-1- مقدمه
دستورالعمل بهسازی به منظور ایجاد ابزار عملی برای ارزیابی و بهسازی ساختمانهای موجود وبهبود عملکرد آنها هنگام زلزله تا رسیدن به سطح عملکرد مطلوب ارائه شده است.
1-1-1- مبانی ومراحل بهسازی
بهسازی لرزهای ساختمانها برای رسیدن به سطح عملکرد مطلوب باید بر مبنای مفاد دستورالعمل بهسازی انجام شود.مراحل مختلف بهسازی لرزهای ساختمانهای موجودعبارتند از: بررسی ویژگیهای ساختمان، انتخاب هدف بهسازی،جمع آوری اطلاعات وضعیت موجود ساختمان، بررسی نیاز یا عدم نیاز به بهسازی و نهایتا ارائه طرح بهسازی وارزیابی آن.
نیاز یا عدم نیاز به بهسازی ساختمان باید با استاندارد 2800 کنترل شود. در صورتیکه نیاز به بهسازی توسط استاندارد 2800 مورد تأیید بوده و یا تأمین سطح عملکرد خاصی تحت خطر زلزله معینی مورد نظر باشد که در استاندارد 2800 پیش بینی نشده است نیاز به بهسازی با ضوابط مندرج در دستورالعمل بهسازی، مورد بررسی قرار میگیرد. طراحی برای بهسازی باید به شرح دستورالعمل بهسازی برحسب مورد مطابق فصول 5 تا 9 آن انجام شود.
براي دانلود متن کامل پايان نامه کليک کنيد
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 530
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0