عنوان کامل پایان نامه : رضایت زناشویی زنان خوابگاه های دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی
پیشگفتار:
در این فصل به پیشینه نظری و پژوهشی مرتبط با تحقیق حاضر پرداخته میشود. دراین قسمت اینمباحث مطرحخواهند شد: خانواده؛ ازدواج؛ رضایت زناشویی؛ عوامل موثر بر رضایت زناشویی؛ طرحوارهها و نقش آنها در خانواده؛ طرحوارهها و ارتباط آنهابا اسنادها، فرضیاته، انتظاراتو استانداردها؛ شکل گیری طرحوارههای خانوادگی؛ طرحوارههای ناکارآمد و منشاء آنها؛ انواع طرحوارهها و خصوصیات آنها؛ سبکهای مقابلهای ناکارآمد؛ طرحواره درمانی و نقش آن در بازسازی طرحوارههای فردی و خانوادگی. در قسمت پیشینه تحقیق، پژوهشهای انجام گرفته در راستای موضوع تحقیق که در داخل یا خارج از کشور انجام گرفتهاند، ذکر میشوند.
۲-۱٫ خانواده
اولینتعریف حرفهای از خانواد را مورداک[۱] (۱۹۴۹؛ به نقل از مینوچین،[۲] ترجمه ثنایی، ۱۳۷۵) ارائه داده است. مورداک ۲۵۰ گزارش قوم شناختی را بررسی کرد که در آنها واژهخانواده تعریف و توصیف شده بود. او براساس مطالعه خود این تعریف را ارائه کرد: «خانواده یک گروه اجتماعی است که توسط محل زندگی مشترک، مشارکت اقتصادی و تولید مثل مشخص میشود. خانواده شامل بزرگسالانی از هر دو جنس میباشد؛ حداقل دو نفر که روابط جنسی تایید شده اجتماعی دارند و یک یا چند فرزند داشته که یا فرزند خودشان و یا فرزند خوانده آنهاست.» خانواده نظام اجتماعی است که براساس ازدواج و قراردادهای آن شکل میگیرد و دربرگیرنده روابطی است که شامل از خود گذشتگی، تعهد، صمیمیت و آرامش روحی و جسمی است (مینوچین، ترجمه ثنایی، ۱۳۷۵).
[۱] . Mordock
[۲] . Minu chin
سوالات یا اهداف پایان نامه :
هدف کلی: هدف کلی اینتحقیق بررسی اثربخشی درمان براساس رویکرد طرحواره- محور بر افزایش رضایت زناشویی زنان است.
هدف کاربردی: بهرهگیری از راهبردهای درمانی رویکرد طرحواره- محور به منظور تغییر و اصلاح طرحوارههای ناکارآمد زنان متاهل و کمک به توانمندی آنان در ایجاد، حفظ و افزایش رضایتمندی در زندگی زناشویی.