عنوان کامل پایان نامه : رضایت زناشویی زنان خوابگاه های دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی
۲-۴-۶٫ خانواده اصلی و نقش شناختها، اندیشهها و باورهای زیر بنایی در رضایت زناشویی
خانواده اصلی،[۱] نقش الگودهی مهمی را در رشد رفتارهایی که بر روابط زوجین تاثیر میگذارند، دارد. ما اغلب از والدین خود چیزهایی را درباره صمیمیت، نحوه تجربه عواطف، چگونگی حل تعارض و قواعد آشکاری درباره این که ارتباط باید چگونه باشد، یاد میگیریم. هر چند بسیاری از زوجین سعی میکنند از اشتباهاتی که فکر میکنند والدین آنها مرتکب شدهاند دوری کنند، اما اغلب تحت تاثیر آشفتگیهای هیجانی، به همان شیوه تعاملی که قبلا آموختهاند باز میگردند. در واقع روابط قبلی تاثیر اساسی بر روش تعامل همسران در ارتباط کنونی آنها دارد (هالفورد،[۲] ۲۰۰۱؛ ترجمه تبریزی و همکاران، ۱۳۸۴).
به تدریج که با دیگران آشنا میشویم، شروع به فرافکنی اندیشهها، احساسات و باورهای خود میکنیم (یعنی خردی که کسب کردهایم به اضافه کوله بار عاطفی گذشتهمان) و دیگران را نیز در سایه این اندیشهها و احساسات و باورها میبینیم و در نتیجه با آنکه فکر میکنیم داریم دیگری را بهتر و عمیقتر میشناسیم، اما در واقع امکان دارد تنها کاری که نکردهایم شناخت او باشد؛ برعکس امکان دارد سرگرم خلق داستانی باشیم که شباهت چندانی به شخصیت واقعی انسان مورد نظرمان نداشته باشد، بلکه بیشتر شبیه شخصیتی است که تصور میکنیم آن کس باشد (دی آنجلیس، ترجمه ابراهیمی، ۱۳۸۴).
[۱] . Origin family
[۲] . Hall ford
سوالات یا اهداف پایان نامه :
هدف کلی: هدف کلی اینتحقیق بررسی اثربخشی درمان براساس رویکرد طرحواره- محور بر افزایش رضایت زناشویی زنان است.
هدف کاربردی: بهرهگیری از راهبردهای درمانی رویکرد طرحواره- محور به منظور تغییر و اصلاح طرحوارههای ناکارآمد زنان متاهل و کمک به توانمندی آنان در ایجاد، حفظ و افزایش رضایتمندی در زندگی زناشویی.