عنوان کامل پایان نامه : رضایت زناشویی زنان خوابگاه های دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی
۲-۵-۱۳٫ بازسازی طرحوارههای حاصل از خانواده اصلی در رویکرد طرحواره- محور
طرحوارههایی که اغلب اساس مقاومت در تغییر زوجینی هستند که نارکاآمدی را در روابط خود تجربه میکنند، در تجارب عمیق خانواده اصلیشان ریشه دارد. نظام باورهایی که زیر بنای چنین تجاربی است و تحت تاثیر پویاییهای بین نسلی قرار دارد، اغلب نتیجه یادگیری اولیه و قدرت تاثیرات والدینی است (فریمن، ۱۹۹۹؛ داتیلیو، ۲۰۰۶).
اغلب طی جریان زوج درمانی، طرحوارههای خشک هر زوج یا هر دوی آنان ظاهر میشود و در پیشرفت اصلاح الگوهای تعاملی منفی در ارتباط آنان اختلال ایجاد میکند. اگرچه بعضی از این طرحوارهها حاصل تجراب متنوع خانواده اصلی افراد هستند که طی جریان روابط جاریشان اتفاق میافتند، اما بعضی دیگر از تجاربی برداشت میشوند که فرد قبلا در روابط گذشته خود داشته است. برای مثال، مردی ممکن است این باور را حفظ کرده باشد که همسرش تمایل دارد طی مشاجراتشان به راحتی گریه کند و بنابراین انتظار دارد که او این کار را هر زمان که مشاجره دارند انجام دهد. این ممکن است در کل با طرحوارههای عمومی و در مورد ویژگیهای عاطفی زنان برابر باشد یا آن را بر مبنای روابط عاشقانه قبلیاش و آنچه درباره زنان طی جریان زندگیاش آموخته، قرار گرفته باشد. این طرحوارهها ممکن است در واقع بینی فرد و ادراک او از همسرش اختلال ایجاد کند.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
هدف کلی: هدف کلی اینتحقیق بررسی اثربخشی درمان براساس رویکرد طرحواره- محور بر افزایش رضایت زناشویی زنان است.
هدف کاربردی: بهرهگیری از راهبردهای درمانی رویکرد طرحواره- محور به منظور تغییر و اصلاح طرحوارههای ناکارآمد زنان متاهل و کمک به توانمندی آنان در ایجاد، حفظ و افزایش رضایتمندی در زندگی زناشویی.