دهه ۱۹۸۰ MRP II:
در اوایل ۱۹۸۰ J.D Edward تمرکز و تلاش خود را برای نوشتن نرمافزاری برای نوشتن نرمافزاری برای سیستم IBM [38] آغاز کرد. این سیستم بسیار گزینه کمهزینهتری برای کامپیوترهای مین فریم بود. این سیستم دیسک درایوهای انعطافپذیری به لحاظ ظرفیت را فراهم میکرد که برای کسب و کارهای با اندازه کوچک و متوسط مناسب بود، واژه MRP به جای برنامهریزی احتیاجات مواد کمکم به عنوان برنامهریزی منابع ساخت و تولید به کار میرفت. سرانجام واژه MRP II برای بیان قابلیتهای سیستم جدیدتر ابداع شد. در نیمه دوم دهه ۱۹۸۰ میلادی سیستم MRP II که شکل توسعهیافته MRP بود توسط اولیور وایت معرفی شده در این سیستم علاوه بر اطلاعات موارد مورد نیاز، برای سایر منابع از جمله ماشینآلات و تجهیزات، پرسنل، ابزار، ظرفیت، انبار و… نیز برنامهریزی انجام میشد.
بدین ترتیب بهرهوری منابع و کارایی سازمان به شکل چشمگیری افزایش یافت، قبل هر سیستم MRP II در خودداری منطق MRP بود که حال به شکل کدهای مدرن تری بازنویسی شده بود.
هم زمان با این تغییر در حوزه کاربرد نرمافزارها، فشار رقابتی صنایع ساخت و تولیدی در دهه ۱۹۸۰ در سایه توجه به مساله کیفیت و ظاهر شدن اساتید برگ آن شامل جوران، دمینگ، کراسبی، ایشیکاوا و دیگران تغییر پیدا کرد. استراتژیهای ساخت و تولید در کلاس جهانی و تمرکز بیشتر بر کنترل فرآیند، ساخت و تولید در کلاس جهانی و تمرکز بر کاهش هزینههای بالاسری تغییر پیدا کرد، چرخه بسته زمانبندی، گزارشگیری ارتقاء یافتهتر از تولید کارگاهی ارتباط آن با زمان تحویل، زمانبندی و تامین به علاوه گزارشهای هزینهای با جزئیات بیشتر در سیستم جدید MRP II، به منظور پشتیبانی از این اولویتهای جدید در نظر گرفته شدهاند. در این دوره بود که کمکم یکپارچهسازی پکیچهای نرمافزاری بوجود آمد. ایده یکپارچهسازی کردن پکیچهای نرمافزاری از اینجا بود که میخواستند تراکنشهای فروش، موجودی خرید، اطلاعات موجودی و حسابداری را بهروز کند، این ایده بسیار نوآورانه بود و به کمک این ایده میشد چندین سیستم مجزا را به کمپانیها در آن زمان برای بخشهای مختلف خود در نظر میگرفتند را با یک سیستم جایگزین کرد، IBM J.D. Edwardsسیستم ۳۸ و سیستم بعدی ۴۰۰ IBM AS را با هم معرفی کردند، با این سیستمها در دورههای معینی از کار به شکل دستهای مورد پردازش واقع شده و خروجی چاپی این سیستمها وضعیت جاری این سازمان را نشان میداد. این کامپیوترهای کوچک IBAM به کمک زبان برنامهنویسی ۲PRG که یک زبان تراکنشگرا که توسط خود IBM توسعه یافته و مناسب پردازش دستهای بود. برنامهریزی شده بود. درعوض شرکت تجهیزات دیجیتال EC مینیکامپیوترهایی را که تحت سیستمعامل Unix چندکاربره کار میکرد را توسعه داد این توسعه جدید امکان دستیابی به تراکنشهای آنی و لحظهای از سیستم و در نتیجه امکان پشتیبانی بهتر از تصمیمات را با توجه به فراهم بودن گزارشات در هر زمان که مدیران اراده میکردند را میداد.
در اواخر دهه ۱۹۸۰، IBM, MAPICS به بالاترین میزان موقعیت خود رسید. در آن زمان تخمین زده میشد که حدوداً ۶۵% صنایع ساخت و تولید از سیستمهای IBM 400 AS و ۳۸ استفاده میکردند. حتی IBM سیستم خود را برای تدریس در آن زمان سیستم MAPICS IBM دارای نواقصی بود از جمله اینکه در تابع حسابداری آن تولید از ماده خام به کار در جریان ساخت WIP و موجودی مطلوب تکمیل شد FGI به علاوه تراکنشهای ارسال و دریافت به شکل مستقیمی در دفتر معین به شکل بلادرنگ منعکس نمیشد و درعوض تراکنشها خلاصه شده و سپس در دفتر معین کل در پایان ماه آورده میشد.
با گسترش جهانی شدن Baan در ۳۵ کشور جهان شعبه ایجاد کرد در سال ۱۹۹۵، Baan دارای حدود ۱۸۰ مشتری جهانی و بیشتر از ۱۰۰۰ کارمند شد. با ادامه روند جهانی شدن people soft در کانادا، اروپا، آسیا، آفریقا و آمریکای مرکزی و جنوبی دفاتری ایجاد کرد. سال ۱۹۹۲ سال انتشار نسخه R/3 و SAP بود. مشخصه اصلی تمایز R/3 از سیستمهای ERP پیشین استفاده از معماری سختافزاری server-client بود این معماری به سیستم اجازه میداد که بر روی دامنه متنوعی از پلتوزمهای کامپیوتری مانند Unix و ویندوز NT اجرا شود. R/3 با رویکرد معماری باز طراحی شده بود که به کمپانیهای دیگر Third-Partyاجازه توسعههای نرمافزارهایی که در SAP R/3 موجود بود را میداد. کامپیوتر (متعلق به شرکت های تجهیزات دیجیتال
۴۰۰ IBM AS و یا UAX) و مین فریم ۳۷۰ IBM بود. درحقیقت قابلیت توزیع بار کامپیوتر (اصلی) به چندین کامپیوتر کوچک به واسطه هزینه نسبتاً پائین سختافزارهای جایگزین، بسیار نوآورانه و جذاب بود. پس از بحث تاریخچه و در ادامه در مورد معماری Client-Server بیشتر بحث خواهیم کرد.
در سال ۱۹۹۹ تسلط IBM در دهه ۱۹۸۰ از بین رفت وSAP, Baan, People-Soft, Oracle, J.D. Edwards قسمت عمدهای از بازار ERP را تحت کنترل خود درآوردند. در این دوره شرکتهای ذکر شده رشد زیادی کردند و شاید تنها فاکتور موثر بر رشد سریع نرمافزارهای ERP مساله Y2K یا مساله سال ۲۰۰۰ بود. موفقیت در حل این مساله مصادف با رشد سریع تکنولوژی و سپس شروع ادغام صنایع مختلف بود. در سال ۱۹۹۷ انستیتو علوم تصمیمگیری اولین کنفرانس سالانه خود را در باب معرفی ERP تشکیل داد.
متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 519
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0