مدل پذیرش فناوری
مدل پذیرش فناوری(TAM[1])توسط فرد دیویس ارائه شده است. دیویس نخستین بار در سال ۱۹۸۶ این مدل را طی انجام تز دکترای خود طراحی کرده سپس در سال ۱۹۸۹ نتایج کاربرد آن را طی دو مقاله عرضه کرد. دیویس با پیشنهاد مدل پذیرش فناوری در صدد این است که بستری برای تشخیص این موضوع فراهم آورد که چرا کاربران فناوری اطلاعات را میپذیرند یا آن را رد میکنند؟ مدل دیویس تطبیقی از تئوری عمل منطقی آجزن و فیشبن (۱۹۸۰)، که به توضیح و پیشبینی رفتارهای مردم در هر وضعیت میپردازد، بر کاربرد خاص فناوری اطلاعات است. نکته قابل توجه آن است که این مدل اختصاصاً برای فناوری اطلاعات طراحی شده و منحصراً در همین راستا مورد استفاده قرار گرفته است. (موحدی، ۱۳۸۴)
الف) مبنای تئوریک مدل پذیرش فناوری
مدل پذیرش فناوری بر نظریه عمل منطقی(TRA) بنا نهاده شده است. این تئوری توضیح میدهد که چگونه باورها و نگرشها به کاربرد اشیاء منتهی به رفتار میشود. بر مبنای این تئوری، نگرش یک فرد نسبت به انجام یک عمل خاص ترکیبی از باورهای وی درباره پیامدهای انجام آن عمل و ارزیابی وی از این پیامدهاست. به عبارت دیگر اگر نگرش را A، باور را b و ارزیابی از پیامدها را e بنامیم، داریم:
(۲-۱) =A
عامل مهم دیگر در این نظریه، هنجارهای ذهنی[۲] (SN) است. هنجار ذهنی نیز ترکیبی از باورهای هنجاری(nb) افراد(یعنی برداشت آنها از انتظارات افراد یا گروههای مرجع خاص) و میزان انگیزش آنها برای همراهی با این انتظارات(mc) است(دیویس و اولسون ، ۱۹۹۵). یعنی:
[۱] Technology Acceptance Model
[۲] Subjective Norms
سوالات یا اهداف پایان نامه :
اهداف تحقیق:
اهداف پژوهش، شامل اهداف اصلی و فرعی به شرح زیر میباشند:
هدف اصلی:
- شناسایی عوامل موثر بر بکارگیری فناوری همراه بانک از سوی مشتریان بانک
اهداف فرعی:
- کمک به بانکها ، برای افزایش سطح کیفیت خدمات و جلب بیشتر رضایت مشتریان
- بررسی تأثیر کیفیت خدمات و کیفیت اطلاعات در بالا بردن رضایت مشتریان
- بررسی تأثیر بهینه و سادگی استفاده از خدمات موبایل از سوی مشتریان در بالا بردن رضایت آنها
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 578
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0