پایان نامه ارشد:ارائه مالکیت نهادی به عنوان یکی دیگر ازمکانیزم¬های حاکمیت شرکت
نوشته شده توسط : admin

نقش  هیئت مدیره  درحاکمیت شرکتی

تأکید مبانی اولیه ­ی حاکمیت شرکتی،بیش­تر برموضوع راهبرد  شرکت­ها وحقوق سهام­داران قرار داشت و بعدها با طرح دیدگاه­های جدی­تر، به سمت توجه جدی به حقوق کلیه­ی ذی­نفعان و اجتماع گرایش یافت. در سالیان اخیر، پیشرفت­های زیادی در زمینه­ی موضوع حاکمیت شرکتی درسطح جهان صورت گرفته است و کشورهای پیش­ رو در این زمینه ،هم ­چنان به تقویت نظام­های حاکمیت شرکتی خود ادامه می­دهند و در این راستا، به مشارکت کنندگان در حاکمیت شرکتی و موضوع­هایی از قبیل سهام­داران و روابط آن­ها، مسئولیت پاسخ­گویی، بهبود عملکرد هیئت مدیره، کمیته­های هیئت مدیره،حسابرسان و نظام­های حسابداری و کنترل داخلی، توجه ویژه­ای مبذول می­دارند. از سوی دیگر ،حسابداران و حسابرسان، سرمایه­گذاران جزء ،سایر بازیگران صحنه­ی پول و سرمایه نیز از فلسفه ی وجودی و ضرورت اصلاح و بهبود مستمر حاکمیت شرکتی آگاه می­باشند (حساس یگانه،۱۳۸۴).

بدین ترتیب چنین بر می­آید که رمز موفقیت یک شرکت، در گروی هدایت مطلوب آن است ، به گونه­ای که  می­توان ادعا کرد که راز جاودانگی شرکت­های معروف و خوش­نام،در برخورداری  آن­ها ازیک هیئت مدیره­ی مؤثر و کارا نهفته است. گرت در کتاب خود به نام  ماهی ازسرش فاسد می­شود، دیدگاه درون­گرانه­ی منحصر به فرد و جالبی را در زمینه­ی اثر بخشی هیئت مدیره ارائه کرده است (گرت،۱۹۹۶). وی با اتکا بر تجارب شخصی، حضور در هیئت مدیره­ی شرکت­های گوناگون و سوابق علمی خود، ضمن بازگویی مسائل و مشکلات موجود در هیئت مدیره­ی شرکت­ها، توصیه­هایی را نیز در زمینه ی بهبود حاکمیت شرکتی در این حوزه­ی مهم، ارائه کرده است. یکی از انتقادهای او این است که هیئت مدیره زمان زیادی را صرف مدیریت (به عنوان مدیران حرفه­ای) و زمان بسیار کمی را صرف هدایت امور می­کند. در این راستا، گرت هدایت را به عنوان راهنمایی و رهبری تعریف می­کنند. از سوی دیگر، روش­های متعددی وجود دارد که با آن­ها می­توان اثربخشی وظیفه­ی هدایت هیئت مدیره­ی شرکت را افزایش داد. در ادامه به معرفی محرک­هایی می­پردازیم که به منظور حصول اطمینان از اثربخشی هیئت مدیره، توصیه می­شوند.

۲-۳-۶)نقش مدیران غیرمؤظف (غیراجرایی) در حاکمیت شرکتی

فروپاشی شرکت انرون درسال۲۰۰۱،نظرها را به سوی اثر بخشی عملکرد مدیران غیر مؤظف هیئت مدیره جلب کرد. از دیدگاه  تئوری نمایندگی،حضور مدیران غیر مؤظف مستقل در هیئت مدیره­ی شرکت­ها و عملکرد نظارتی آنان به عنوان افرادی مستقل به کاهش تضاد منافع  موجود بین سهام­داران و مدیران شرکت در جلسات هیئت مدیره ،کمک  شایان  توجهی می­کند. البته باید توجه داشت که مدیران اجرایی شرکت ،نقش مهمی را در ایجاد ترکیب  مناسبی از مدیران مؤظف و غیر مؤظف در میان اعضای هیئت مدیره ایفا می­کنند. وجود چنین ترکیبی از عناصر اصلی یک هیئت مدیره­ ی کارا و مؤثر محسوب می­شود؛زیرادرحالی که مدیران مؤظف ،اطلاعات  ارزشمندی درباره­ی فعالیت­های شرکت ارائه می­کنند ،مدیران غیر مؤظف با دیدگاهی حرفه­ای و بی ­طرفانه، در مورد تصمیم گیری­های مدیران مذکور به قضاوت می­نشینند.  بدین ترتیب هیئت مدیره­ی شرکت با دارا بودن  تخصص، استقلال و قدرت قانونی لازم، یک ساز و کار

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 پایان نامه

لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد





لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 397
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 مرداد 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: