دانشگاه شیراز
دانشکده آموزشهای الکترونیکی
پایاننامه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی فناوری اطلاعات (طراحی و تولید نرمافزار)
عنوان:
کلاسهبندی رادارهای کشف شده توسط سیستمهای جنگ الکترونیک
استاد راهنما:
دکتر محمدهادی صدرالدینی
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
فهرست مطالب:
فصل 1- مقدمه……………………. 1
1-1- پیشگفتار………………….. 2
1-2- اهداف پایاننامه…………………… 3
1-3- مسائل و مشکلات مربوط به موضوع…………………… 5
1-4- ساختار پایاننامه…………………… 7
فصل 2- مروری بر تحقیقات انجامشده………………….. 9
فصل 3- مراحل انجام کار………………….. 14
3-1- جمعآوری دادهها …………………..16
3-2- پیشپردازش دادهها………………….. 17
3-2-1- انتخاب و کاهش ویژگیها با استفاده از PCA…………………….
3-3- الگوریتمهای کلاسهبندی مورد استفاده …………………..21
3-3-1- شبکه عصبی پرسپترون چند لایه(MLP)…………………..
3-3-2- شبکه عصبی شعاع مبنا………………….. 24
3-3-3- بردار ماشین تکیه گاه(SVM) …………………..
3-4-ارزیابی روشهای کلاسهبندی……………………. 43
فصل 4- شبیهسازی……………………. 44
4-1- مقدمه…………………… 45
4-2- انتخاب ویژگیها …………………..45
4-3- شبیهسازی با پرسپترون چند لایه…………………… 46
4-4- شبیهسازی با بردار ماشین تکیهگاه …………………..48
4-5- شبیهسازی با شبکه عصبی شعاع مبنا………………….. 53
فصل 5- نتیجهگیری و پیشنهادات…………………….. 58
5-1- نتیجهگیری و جمعبندی……………………. 59
5-2- پیشنهادات و کارهای آینده………………….. 59
فهرست منابع……………………. 60
چکیده:
همواره در یک محیط عملیاتی جنگ الکترونیک پالسهای متعددی از رادارهای فعال در منطقه موجود میباشد. یکی از روشهای تشخیص تهدیدات هوایی، دریایی و زمینی، استفاده از تحلیل سیگنال راداری است که توسط اینگونه تهدیدات حمل میشوند. ازآنجاییکه رادار به عنوان یکی از مهمترین حسگرها در این حوزه مورد استفاده قرار میگیرد، لذا شناسایی دقیق و سریع رادارهای موجود در یک منطقه عملیاتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
برای شناسایی رادارها، واحد پردازش اطلاعات نقش مهمی را بر عهده دارد که یکی از بخشهای مهم این واحد، کلاسهبندی رادارهای کشف شده میباشد. در این تحقیق از الگوریتم SVM برای این منظور استفاده شده است که با توجه به نتایج بهدستآمده از شبیه سازیها و مقایسه آن با چند روش دیگر، الگوریتم مذکور بهترین کارایی را دارد.
فصل اول: مقدمه
1-1- پیشگفتار
در دنیای امروزی، اطلاعات به عنوان یکی از فاکتورهای تولیدی مهم پدیدار شده است. درنتیجه تلاش برای استخراج اطلاعات از دادهها توجه بسیاری از افراد دخیل در صنعت اطلاعات را به خود جلب نموده است. پیشرفتهای حاصله در علم اطلاعرسانی و فناوری اطلاعات، فنون و ابزارهای جدیدی را برای غلبه بر رشد مستمر و تنوع بانکهای اطلاعاتی تأمین میکنند. این پیشرفتها هم در بعد سختافزاری و هم نرمافزاری حاصلشدهاند.
دادهکاوی یکی از پیشرفتهای اخیر در راستای فنآوریهای مدیریت دادههاست. دادهکاوی مجموعهای از فنون است که به شخص امکان میدهد تا ورای دادهپردازی معمولی حرکت کند و به استخراج اطلاعاتی که در انبوه دادهها مخفی و یا پنهان است کمک میکند.
سیستمهای پشتیبان الکترونیکی یا ESM[1]، سیستمهای منفعل هستند که تشعشع امواج تولیدی را از بسیاری از سیستمها، دریافت و ویژگیهای هر یک از پالسهای دریافت شده را اندازهگیری میکنند و سپس پالسهایی که متعلق به ساتع کنندهای مشابه باشند را برای تعیین و استخراج پارامترها و ویژگیهای رادار کشف شده دستهبندی میکنند و هدف آن جستجو، رهگیری، مکانیابی و تحلیل سیگنالهای راداری در دیدهبانی و مراقبت از منطقه نظامی میباشد ]5[ ]6[ ]9[ ]11[.
بهطورکلی سیستمهای شناسایی رادار دارای چهار جزء اصلی شامل آنتن، گیرنده، پردازشگر(شامل پردازش سیگنال و داده) و نمایشگر میباشد و عمل کلاسهبندی و تفکیک رادارها در قسمت نمایشگر این سیستمها با مقایسه با آرشیو اطلاعات راداری انجام میشود]19[.
در یک محیط جنگ الکترونیک، رشته پالسهای مربوط به رادارهای فعال در محیط با هم ادغام شده و توسط گیرندههای سیستم شنود راداری دریافت میشوند. این رشته پالسها دارای ویژگیهای متفاوتی هستند که آنها را از هم مجزا میسازند. این ویژگیها با توجه به نوع رادار و تهدیدها، متفاوت خواهد بود.
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 728
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0