مدل تعالی شرکتهای برتر (LIC)
این مدل مطابق شکل ۲-۲ میباشد. مطابق این مدل در ابتدا لازم است راهبرد کسب و کار با راهبرد CRM همتراز شوند که در این مرحله میبایست به ارزیابی نیازهای شرکت پرداخت و اهداف اساسی CRM را تعریف نمود. در مرحله دوم زیر ساختارهای فناوری مربوط به ادغام. دادههای مربوط به مشتریان ایجاد میشوند به عبارتی این زیر ساختارهای فناوری جهت یکپارچگی دادهها و نقاط ارتباطی با مشتری میباشند (رضاییان فردویی و همکاران ۱۳۸۷).
در مرحله سوم، بخش بندی مشتریان بر اساس رفتار خریدشان انجام میگیرد که برای این منظور لازم است مشخصات فردی مشتری از جمله خواستههای وی، الگوهای روانی و رفتاری وی شناسایی شده و این ورودیها جهت توسعه و ایجاد محصول جدید بکار آید. در مرحله چهارم به شخصی سازی تعاملات با مشتریان پرداخته میشود. به عبارتی واسطهای ارتباطی با مشتریان سفارشی سازی میشوند و مکانیزمهایی جهت برقراری تعاملات مشتری در نظر گرفته میشوند. در مرحله آخر راهبرد CRM مورد ارزیابی قرار میگیرد و از روشهای الگوبرداری و گرفتن ایده از بهروشهای صنعت جهت بهبود مدل استفاده میشود (رضاییان فردویی و همکاران ۱۳۸۷).
بنابراین بسیاری از الگوها برتر یا به روشها مانند شرکت LIC، یک مدل فرآیندی ساده را جهت یکپارچگی در راهبردها و توسعه فناورهای CRM در امور روزمرهی کسب و کار در نظر میگیرند (رضاییان فردویی و همکاران ۱۳۸۷).
مدل مدیریت ارتباط با مشتری گارتنر
در مدل گارتنر در ابتدا چشم انداز تعریف میشود، سپس راهبردهای دستیابی به چشم انداز مشخص میشوند. در مرحله بعد شناسایی نیازهای مشتریان، سپس همکاریهای سازمانی مانند هماهنگسازی ساختار و فرهنگ سازمان با سیستم مورد نظر اشاره شده، در مرحله بعد فرآیندهای مدیریت ارتباط با مشتری مانند مدیریت دانش آمده، سپس اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها آمده و در مراحل بعد به زیر ساختار فناوری و سنجههای ارزیابی عملکرد اشاره شدهاند (رضاییان فردویی و همکاران ۱۳۸۷).
– مدل استراتژی CRM
در این مدل مطابق شکل از بالا به پایین، در ابتدا چشم انداز CRM یعنی آرمان نهایی از مورد نظر طراحی و پیاده سازی CRM تعریف میشود. در مرحله دوم، راهبرد CRM و به عبارتی شاهراه رسیدن به چشم انداز تعریف شده در مرحله قبل عنوان میشود. سپس تجربیات با ارزش مشتریان مورد بررسی قرار می گیرند و به همکاری خواندن سازمان در جهت رسیدن به اهداف منظوره در چشم انداز در مرحله بعد لازم است که اتفاق بیفتد. در مرحله پنجم تعریف و خودکارسازی فرآیند CRM انجام میشود. در مرحله ششم، بیرون کشیدن دادههای مفید و اطلاعات لازم در مورد مشتریان میبایست در نظر گرفته شود. در مرحله هفتم، زیر ساختارهای فناوری CRM ایجاد میشوند و نهایتاً در مرحله آخر متریکهای نظارت و پیگیری موفقیت CRM تعریف میشوند (رضاییان فردویی و همکاران ۱۳۸۷).
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
متن کامل