آمیخته بازاریابی خدمات (p7)
تئوریسینهای بازاریابی خدمات، مطالعات زیادی را در زمینه تفاوت بین بازاریابی خدمات و بازاریابی محصولات انجام دادند. به عقیده ویگنالی[۱] (۲۰۰۱) بخش عمدهای از این تلاشها صرف تأکید بر مفهوم آمیخته بازاریابی و تفاوت آمیخته بازاریابی خدمات از آمیخته بازاریابی کالاها شده است. بومز و بیتنر[۲]بازاریابی خدمات را مستلزم تصمیمات متفاوتی نسبت به کالاها میدانستند و به همین دلیل بازاریابی خدمات را از بازاریابی کالاها متمایز نمودند. در آمیخته ارائه شده توسط آنان p3 دیگر شامل پرسنل، داراییهای فیزیکی و رویهها (فرایندها) در جمع p4 مشاهده میشود که در نهایت یک آمیخته بازاریابی با p7 برای خدمات به وجود میآید (رفیق[۳]، ۱۹۹۵).
در زیر به تعریف اجزای آمیخته بازاریابی خدمات پرداخته شده است.
محصول: محصول عبارت است از همه اجزا و عناصری که برای انجام دادن خدمت لازم است و برای مشتری ایجاد ارزش میکند.
قیمت: قیمت و سایر هزینههای بخش خدمات، مدیریت هزینههای مختلف را نشان میدهد که مشتریان در بدست آوردن مزایای حاصل از تولید خدمت متحمل میشوند.
مکان: مکان عبارت است از تصمیمات مدیریت درباره اینکه کجا و چگونه خدمات را به مشتری ارائه دهد و ممکن است شامل کانالهای توزیع الکترنیکی یا فیزیکی باشد.
ترفیع: چندین روش وجود دارد که یک مؤسسه مالی میتواند با مخاطبان مورد نظرش ارتباط برقرار کند و کالاها و خدماتش را معرفی کند.ترکیب خاصی از روشهای ترفیع توسط یک سازمان برای بقا محصولات و خدماتش استفاده میشود( خفتان، ۱۳۸۱).
پرسنل: پرسنل بیانکننده تمام کسانی است که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در ارائه خدمت نقش دارند.
رویه (فرایند): هر نوع فعالیت خدماتی نیازمند طی کردن مسیری جهت نائل شدن به هدف میباشد. رویه نشان دهنده فرایندی است که در مسیر ارائه خدمت طی میشود.
داراییهای فیزیکی: به محیط و امکاناتی که در جهت ارائه خدمت مورد نیازند اطلاق میشود (گلداسمیت[۴]، ۱۹۹۵).
بدین ترتیب تئورسینهای بازاریابی خدمات یک تئوری مدیریتی جدید را ایجاد کردند این توسعه مفهومی باعث ارزیابی مجدد مدیریت بازاریابی سنتی و ایجاد مرزی بین کالا و خدمات شد.
۲-۱-۵- ویژگیهای محصولات صنعت گردشگری
محصولات صنعت گردشگری از جنس خدمات هستند و آنها غیر ملموس، ناهمگن و غیر قابل تفکیک بوده و به مالکیت مشتری در نمیآیند، بلکه او حق بهرهبرداری از آنها را برای مدتی معین تحصیل میکند. در عین حال از زوایای دیگری نیز میتوان به ویژگیهای محصولات این صنعت پرداخت. به عنوان مثال صاحبنظران بازاریابی همچون میدلتون[۵] (۱۹۹۴) میان کالاهای راحتی[۶] و کالاهای گشتنی[۷] تمایز قائل شدهاند.
[۱]-Vignal
[۲]-Booms and Bitner
[۳] -Rafiq
[۴]-Goldsmith
[۵]– Middleton
[۶]-Convenience goods
[۷]-Shopping goods
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
متن کامل