تشخیص اشباع و جبرانسازی اعوجاج جریان ثانویه CTبا درنظرگرفتن تغییر ساختار معمولی سیستم قدرت
پایاننامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق
گرایش قدرت
اساتید راهنما:
دکتر حمید جوادی
دکتر فرهاد حقجو
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چکیده
در این پایاننامه، ضمن بررسی پدیده اشباع در CTهای حفاظتی، به مشکلات مربوط به آشکارسازی این پدیده و جبرانسازی جریان معوج ثانویه CT پرداخته شده است و بمنظور رفع مشکلات مطرح شده، روشهایی معرفی شده و نتایج حاصله در محیط نرمافزاری و بصورت مدلسازی با هم مقایسه گردیدهاند.
جهت آشکارسازی پدیده اشباع از روشهایی مبتنی بر:
1- مشتق مرتبه سوم،
2- تبدیل موجک گسسته،
3- ریختشناسی پیشرو،
4- و ریختشناسی ریاضیاتی
استفاده شده است.
برای جبرانسازی جریان معوج ثانویه نیز از روشهای:
1- حداقل مربعات خطا،
2- تخمین جریان مغناطیسکنندگی،
3- و شبکه عصبی مصنوعی با درنظرگرفتن تغییرات ساختاری شبکه نمونه (و در نتیجه تغییر قدرت اتصال کوتاه در محل نصب CT) جهت آموزش این شبکه،
استفاده گردیده است.
پس از پیادهسازی و مقایسه روشهای ذکرشده، روش ریختشناسی ریاضیاتی و حداقل مربعات خطا بعنوان مناسبترین روش جهت آشکارسازی پدیده اشباع و جبرانسازی جریان معوج ثانویه CT پیشنهاد شدهاند.
علاوه بر موارد فوقالذکر، تلاش شده است با تغییراتی در روش اعمال ریختشناسی ریاضیاتی (جهت آشکارسازی) و روش حداقل مربعات خطا (جهت جبرانسازی جریان معوج ثانویه)، امکان استفاده از روشهای مذکور در شرایط Online فراهم آید.
مشخصات هسته CT بررسیشده در این پایاننامه نیز بر اساس آزمایش عملی بر روی هسته یک CT واقعی استخراج گردیده و در نهایت، مدل حاصله در قسمتی از شبکه شبیهسازیشده ایران (در محیط نرمافزار EMTP-RV) اعمال و مورد بررسی قرار گرفته است.
کلمات کلیدی: ترانسفورماتور جریان، آشکارسازی پدیده اشباع CT، مشتق مرتبه سوم، تبدیل موجک گسسته، ریختشناسی پیشرو، ریختشناسی ریاضیاتی، جبرانسازی جریان معوج ثانویه، حداقل مربعات خطا، تخمین جریان مغناطیسکنندگی، شبکه عصبی مصنوعی